Onze volgende fundraisingcampagne: #REACHOUTFORTIBET !

De knoop is doorgehakt: voor de volgende fondsenwervingscampagnes gaat Reach Out samenwerken met International Campaign for Tibet Europe (ICT).

Image
Met Directeur Wangpo Thetong en ICT medewerkers
Met ICT Directeur Wangpo Thetong en zijn medewerkers

Midden maart ging Eva naar Amsterdam voor overleg met ICT Europe Directeur Wangpo Tethong en zijn medewerkers. Bij het afscheid kreeg ze een ceremoniële witte Katha sjaal, die symbool staat voor zuiverheid en mededogen, om de hals gedrapeerd. En ze keerde huiswaarts met een aantal mooie afspraken, een Tibetaanse vlag, een string gebedsvlaggetjes, stickers en andere leuke promotiegadgets om onderweg te gebruiken.

De begunstigde van de fundraising is niet ICT Europe zelf, maar wij werken samen om een speciaal project te ondersteunen. De ingezamelde fondsen gaan rechtsreeks naar een nieuw taalproject van Manjushri Educational Services in Dharamsala, India. Zij produceren speels cultuurgebonden lesmateriaal voor Tibetaanse kindjes in ballingschap in India en Nepal. Opdat ze hun taal en cultuur niet zouden vergeten...

Image
Tibetaanse meisjes

China, dat Tibet sinds 1959 bezet, verbiedt het lesgeven in de Tibetaanse taal in scholen in Tibet. Als de taal uitsterft, zal ook de mooie en vreedzame Tibetaanse cultuur teloor gaan. Dat is jammer genoeg China’s betrachting…..

Twee van de hashtags om aandacht te vragen voor de nieuwe #cyclingforTibet campagne worden dan ook #SaveTibetanLanguage en  #KeepTibetCultureAlive.

Meer concrete informatie over het taalproject en de benodigde fondsen om het op te starten volgt nog via onze media. Daarnaast heeft ICT een aparte webpagina (landing page) aangemaakt met alle nodige informatie over het project en knoppen om meteen een gift te doen.

Naar projectpagina

To project page

De Tibet fietscampagnes zullen anders verlopen dan Eva’s voorgaande tochten. Zowel ICT Europe als ICT Brussel gaan haar onderweg communicatieve en logistieke ondersteuning bieden: in grotere steden proberen zij welkomstcomité’s te organiseren; ze plannen interviews met Tibetanen of Tibet kenners, evenals bezoeken aan Tibetaanse centra, scholen of culturele instellingen en zo meer.

Naast de gebruikelijke tochtverslagen zal er nu dus veel ‘Tibetgerelateerd nieuws’ op onze website en sociale media verschijnen. Hiertoe creëerden we op de website een nieuw blogtype waar al die verslagen gegroepeerd worden: 'Tibet Diaspora'.

En ben je je inmiddels aan het afvragen waarom Reach Out nu juist met een Tibetaanse vereniging in zee gaat? Klik dan even hieronder.

Het WAAROM van de samenwerking