Solidariteit

Voor elke fundraisingtocht werkt Reach Out samen met een goed doel als rechtstreekse begunstigde. Soms loopt die samenwerking gedurende meerdere jaren, soms is ze eenmalig.

Sinds maart 2022 is Reach Out vzw een langdurige samenwerking aangegaan met International Campaign for Tibet (ICT) Europe, dat deel uitmaakt van een wereldwijde beweging die zich inzet voor vrijheid en respect voor de fundamentele mensenrechten van Tibetanen. China bezet Tibet sinds 1950 en betoont weinig tot geen respect voor fundamentele rechten van minderheden, zoals de Tibetanen, Oeigoeren en Mongolen.

Meer info over Tibet

Omdat China de Tibetaanse cultuur, taal en religie gewelddadig onderdrukt en de regio volledig probeert te 'siniseren', gaat Eva fondsen werven voor culturele of educatieve projecten van Tibetaanse verenigingen in ballingschap. Het behoud van de Tibetaanse cultuur, taal en religie ligt nu grotendeels in hun handen.

Onze twee eerder begunstigden waren Manjushri Foundation in Dharamsala, een vereniging die aangepast Tibetaans lesmateriaal ontwerpt voor peuters, en het Tibetaanse Tashi Lhunpo klooster in Bylakuppe, beide gevestigd in Indië. Dit laatste project loopt nog door tot we een nieuwe begunstigde hebben gevonden voor de volgende fietstocht in 2024.

Meer over 'Fietsen voor Tashi Lhunpo'

Recht naar steunpagina

 

Voorgaande projecten

Onze eerder projecten een duwtje in de rug geven kan nog steeds via hun respectieve steunpagina's. Vermeld bij je mededeling: Gift via Reach Out vzw

Ons goede doel uit 2018 en 2019 werd afgesloten wegens het behalen van de doelstelling: een kansarme jongen op het eiland Bubaque, Guinee-Bissau, behaalde dankzij onze steun een diploma leraar lager onderwijs.