Blogs

Cycling for Shatsa banner

 

In 2024 stapt Eva van Reach Out op de fiets om fondsen te werven voor Shatsa, een bibliotheek voor Tibetaanse jongeren in ballingschap in Ladakh (Indische Himalaya).

16 juli: Achter de schermen van de Brabantse Theaterparade

Bij het binnenrijden in Heeze maandag zag ik in een wei tegenover de camping twee grote tenten staan. Het leken evenementententen (wat een woord!), maar waren daarvoor toch iets te rommelig.

‘s Avonds toen het donker werd zag ik dat er naast een industrieterrein een eind achter de camping ook nog twee zulke tenten stonden waar tot laat licht brandde en bedrijvigheid heerste. Vreemd, de rest van het industrieterrein was doods.

14-17 juli: Antwerpen-Venlo (155 km) - Een gebundeld ritverslag omdat er qua landschap niets bijzonders te melden of te tonen valt.

Alle foto's in één oogopslag

14 juli - Familiebrouwerij in Herentals

Dankzij het Welcome To My Garden platform ontmoet je dikwijls heel speciale mensen!
In Herentals kampeerde ik in de tuin van Jorge en Griet Leysen en hun dochter Lonit. Een tuin van een ruime, vrijstaande woning, helemaal niets speciaals.

15 juli - Angela van Moldavië

Ik fietste al ruim een uur tegenwind naast het kanaal Herentals-Dessel en was aan een stukje fruit toe. Aan een mooie vijver stonden twee picknickbanken. Op een ervan lag een vrouw languit te rusten, de andere was nog vrij, die wachtte op mij.

27 maart -- Mijn plan was om maandag voor enkele dagen naar de Bardenas Reales badlands in Navarra te gaan en de drie verschillende zones die het gebied rijk is per fiets te verkennen. Met de wagen mag je enkel in La Blanca Baja (de lage witte Bardena), die maar ong. één tiende van de totale oppervlakte (41.845 ha) beslaat.

26 maart - Dagje Zaragoza en Goya museum

Drie wandelingen in de Sierra de Gredos: een tocht naar de bron van de Tormes rivier, waar ik een grote dolmen aantrof; een rondwandeling van 16 km met mooie panorama's, en een wegens de sneeuw ietwat heikele tocht naar de Laguna Grande, een bergmeer op ongeveer 2000 meter hoogte.

17 maart - Sendero Guadalora: De vorige week uitgestelde wandeling in het natuurgebied Sierra de Hornachuelos vond vandaag plaats. Omdat ik op een landelijke camping op ongeveer 25 km daar vandaan verbleef, kon ik alsnog deelnemen.

Woensdag 13 maart — Torcal de Antequera Wandeling (Gele route: 3 km)

200 miljoen jaar geleden bevond dit gedeelte van Andalusië zich onder de zeespiegel. Op de zeebodem vormden zich hoge kalkafzettingen van schelpen, resten van schaaldieren enz..

20 miljoen jaar geleden kwamen de Europese en Afrikaanse continenten in aanvaring en werd de zeebodem tot boven het zeeoppervlak gedrukt. De geboorte van de Torcal, een grillig karstlandschap.

10 maart: Sendero de Carboneras - Zaterdag reed ik naar Manuel en Carmen in Marchena (provincie Sevilla). Vorig jaar logeerde ik enkele nachten bij hen in het kader van het Warm Showers fietsnetwerk. Zoals vorig jaar zou ik zondag deelnemen aan een groepswandeling die Manuel gepland had, maar die werd afgelast wegens de heftige regenval. Manuel en Carmen blijven 's zondags echter niet thuis zitten...
Tijdens mijn fietstocht rond Frankrijk, Spanje en Portugal in 2022/23 overwinterde ik in Boeddhistisch retraitecentrum O Sel Ling in het Alpujarra gebergte in Spanje. Niet als mediteerder, maar als vrijwilliger. De sfeer en het werk bevielen me er zo, dat ik er dit jaar terugkeerde voor een tweetal maanden.