Cycling

Cycling for Shatsa banner

 

In 2024 stapt Eva van Reach Out op de fiets om fondsen te werven voor Shatsa, een bibliotheek voor Tibetaanse jongeren in ballingschap in Ladakh (Indische Himalaya).

16 juli: Achter de schermen van de Brabantse Theaterparade

Bij het binnenrijden in Heeze maandag zag ik in een wei tegenover de camping twee grote tenten staan. Het leken evenementententen (wat een woord!), maar waren daarvoor toch iets te rommelig.

‘s Avonds toen het donker werd zag ik dat er naast een industrieterrein een eind achter de camping ook nog twee zulke tenten stonden waar tot laat licht brandde en bedrijvigheid heerste. Vreemd, de rest van het industrieterrein was doods.

14-17 juli: Antwerpen-Venlo (155 km) - Een gebundeld ritverslag omdat er qua landschap niets bijzonders te melden of te tonen valt.

Alle foto's in één oogopslag

15 juli - Angela van Moldavië

Ik fietste al ruim een uur tegenwind naast het kanaal Herentals-Dessel en was aan een stukje fruit toe. Aan een mooie vijver stonden twee picknickbanken. Op een ervan lag een vrouw languit te rusten, de andere was nog vrij, die wachtte op mij.

14 juli - Familiebrouwerij in Herentals

Dankzij het Welcome To My Garden platform ontmoet je dikwijls heel speciale mensen!
In Herentals kampeerde ik in de tuin van Jorge en Griet Leysen en hun dochter Lonit. Een tuin van een ruime, vrijstaande woning, helemaal niets speciaals.

26 maart - Dagje Zaragoza en Goya museum

Veertien dagen 'rust' in het prachtige Cabo de Gata vulkanisch natuurgebied. Maar rust staat natuurlijk niet gelijk aan 'stilzitten'... Dit gebied leent zich uitstekend tot lange natuurwandelingen, fietstochtjes of gewoon een fris plonsje in de Middellandse Zee.
Sight-seeing in het geodetisch natuurpark in de buurt van het dorpje Gorafe: barre maar kleurrijke rotslandschappen, ijspegels nabij stomende warmwaterbronnen en honderden prehistorische megalieten.

Oktober 2023 -- Tijdschrijft De Vakantiefietser/Wereldfietser (BE/NL) vroeg me een artikeltje te schrijven over mijn 'terugkomst' na de lange fietsreis naar Spanje en Portugal.

Eind juni moest ik het indienen. Toen was ik al een kleine maand terug thuis en voelde ik me nog steeds niet op en top.

Gelukkig is de zwaarte in mijn lijf en de mist in mijn hoofd nu opgeklaard en is de fietsgoesting helemaal terug.

'Op Weg', het 2-maandelijks tijdschrift van Grote Routepaden, vond deze blog en schreef er een lovende recensie over.

Waarvoor heel veel dank, redactie en medewerkers van Op Weg! 

Foto samen met accordeonist Vincent Pietton in Fourmies (augustus 2022). Vincent doneerde toen ook voor het Tibetaanse Tashi Lhunpo klooster in India.

Net terug van een toer Limburg, Waalse en Vlaamse Ardennen in kwakkelweer. Daarom het plan opgeborgen om nog verder tot de Atlantische kust te fietsen. De goesting was verdwenen. Van vrijdag tot zondag terug comfortabel thuis, met een weersvoorspelling dat het volgende week heel de week zou gaan zomeren. Daarom zondagavond terug ingepakt voor een rondje Zeeland van een week of zo. De goesting was er terug, en Nederland is een fantastisch fiets- en kampeerland.

27 augustus: hospitaalbezoek in Maubeuge.