België

Hoeveel keer ging ik vandaag over een landsgrens?

Geen idee, dat is vrijwel onmogelijk bij te houden in Baarle-Hertog (BE) en Baarle-Nassau (NL)

In een boekje in camping De Wielewaal waar ik de avond tevoren verbleef las ik  dat er in heel Baarle 30 enclaves zijn: 22 Belgische enclaves in Nederland, 1 Nederlandse enclave in België en 7 Nederlandse enclaves gelegen binnen een Belgische enclave. Kan het nog gekker? 

1-7 mei: Van Antwerpen naar Amsterdam, door het 'Groene hart' van Nederland, met uitgestrekte velden en onnoemlijk veel kanaaltjes en plassen. Met onderweg fijne bezoeken aan Tibetaanse locaties of evenementen in Utrecht, Delft en Leiden.

Daags na de overstromingen hebben wij telefonisch contact opgenomen met de 920 Brailleliga leden in de getroffen gebieden om te informeren of ze veilig waren. Wegens elektriciteitspannes veroorzaakt door de overstromingen verliep dit voor sommigen erg moeizaam.

#Humanrightsforall! Fietsen voor het overleven van de Tibetaanse taal en cultuur.

In 24 dagen reed Eva 1.200 kilometers met haar kringwinkelfiets rond België. Die fundraising campagne ten gunste van slechtziende of blinde gedupeerden van de watersnood in Wallonië bracht in totaal ruim 4.000 euro op voor de Brailleliga. Sommige donateurs meldden ons dat ze een permanente opdracht voor de Brailleliga initieerden. DANK aan alle donateurs!

Zin in een sportieve uitdaging? En geeft het je een warm gevoel om blinde of slechtziende kinderen de week van hun leven te bezorgen? Lees dan even verder....
De bestemming van de opgehaalde fondsen voor de Brailleliga moet worden gewijzigd! Directeur Noëlla Jardin overloopt de mogelijkheden.
Een droevig verhaal van een jong koppel aan wie het huwelijksgeluk slechts enkele weken gegund was. In 2019 werd in Kaprijke een beeld voor hen opgericht...

7 november: Tijdens een fietstocht van Antwerpen naar Cadzand stopte ik bij Het Broodjesatelier in Hulst om een vers broodje te nuttigen. Toen ik bij het afrekenen een flyertje over mijn (voorbije) tocht voor de Brailleliga overhandigde, kwam er terstond een briefje terug.

Hartelijk dank, Broodjesatelier!

Naar 't Broodjesatelier

 

De Silex vredestoren van Robert Garcet: een ode aan pacifisten, mondialisten, an-archisten en vredesactivisten op de plek waar de horror van de Tweeede Wereldoorlog begon.
Een vlakke rit naar Brussel en terug. Ik verwachtte een ontspannende fietsdag, maar de wind stak op de heenweg stokken in de wielen. Hartelijke ontvangst bij de Brailleliga, en diep respect voor een blinde dame die er een brailleboek zat te lezen.

Een erg fijne, gevarieerde wandeling in Strijbeek, pal op de Nederlands-Belgische grens. Je wandelt langs vennen, door heidegebieden en bossen of langs weiden. 

Totaalafstand: 9 km, via goed bewandelbare paden.

Hieronder het Relive trajectfilmpje. Onderweg genomen foto's verschijnen op de plaats waar ze getrokken werden.