Tenzin Tibet House

28 mei: bezoek aan Tenzin Tibet House in Nijmegen

Het was mooi weer in Nijmegen zaterdagochtend en in de gezellige Lange Hezelstraat, een straat met allemaal kleine boetiekjes en stemmige cafeetjes, was het over de koppen lopen.

Op nr 38 is Tenzin Tibet House gevestigd, het winkeltje met Tibetaanse geschenkartikelen en kledij van Tsultem Rinchen Dorjee en zijn Nederlandse echtgenote Eline. De liefde bracht Tsultem van Indië naar Nijmegen.....

Image
tibet objecten

Door Tibetaanse cultuurvoorwerpen aan schappelijke prijzen aan te bieden in Nederland en er de nodige uitleg bij te verschaffen, leveren zij hun bescheiden bijdrage tot het behoud van en de sensibilisering over de Tibetaanse cultuur en de Chinese onderdrukking in Tibet.

Tsultem was jammer genoeg in het buitenland, maar Eline nam enthousiast een pakketje flyers aan en begon ze meteen uit te delen aan de aanwezige klanten. Zij deed ook een serieuze duit in het zakje voor het alfabetblokjes project van Manjushri Educational Services འཇམ་དབྱངས་ཤེས་ཡོན་ཞབས་ཞུ་ཁང་། . Ik ben haar erg erkentelijk!

De winkel werd druk bezocht, Eline en ik vonden nauwelijks de tijd voor een praatje. De Nijmegenaren zijn Tibet genegen en de winkel speelt daar vast zijn rol in.

Ga je naar Nijmegen, loop er dan zeker eens binnen.

Meer info: http://www.tenzintibethuis.nl/

Foto's Tenzin Tibet House

#cyclingforacause #cyclingfortibet #keeptibetculturealive #savetibetanlanguage #savetibet

International Campaign for Tibet Europe - International Campaign for Tibet - International Campaign for Tibet Deutschland e.V. - Wangpo Tethong