Rond België 2021: Tanja & Kris - Hoeselt

17-18 juni: Een bed in een kamer in plaats van kamperen in een tent

Donderdag en vrijdag logeerde (NIET 'kampeerde') ik bij Tania en Kris.

Tania is al vanaf het eerste uur een vaste maandelijkse sponsor van Reach Out vzw. Zij ontwikkelt WordPress websites (https://projectan.be/).

Met Kris ben ik al van in de jaren '80 bevriend. Toen was hij nog buschauffeur in Antwerpen. Begin jaren 2000 werkte hij zich autodidact op tot zelfstandig ICT ondernemer. Bedrijfsnetwerken installeren, onderhouden en beveiligen. Geen simpel jobke in tijden van mega-computercriminaliteit.... Chapeau.

Na het huwelijksfeest van Kris' oudste dochter Jessica in Zonhoven zag het koppel het rustige Limburg wel zitten. In 2014 voegden ze de daad bij hun droom: ze verkochten hun rijhuis in de Zurenborgwijk te Antwerpen en kochten een woning met grote tuin in Hoeselt. In 2015 verhuisden ze met zoons Jolan en Jeziah naar het verre Limburg. Oma Hortentia mocht ook mee.

En spijt hebben ze hier allerminst van....

Eén minpuntje: 's zomers moeten ze met gesloten vensters slapen wegens het kabaal in de kikkerpoel. Alleen wanneer vlak voor valavond de reiger op vinkenslag komt zitten, houden de machokikkers wijs hun kweek...

Opnieuw was het een erg fijn weerzien na zo'n lange tijd. Twee avonden waren eigenlijk nog te kort om bijgepraat te geraken.

Én: vandaag had ik een fantastische stapdag zonder pijntjes. Twee nachten in een bed slapen doet blijkbaar deugd.

Bedankt Tania en Kris voor jullie gastvrijheid en langdurige steun aan Reach Out vzw.

Tanja&Kris