Fijne ontmoetingen

Alle korte human-interest verhaaltjes: sponsors, gesprekken onderweg, enz.

Donderdag 11 aug

Mignault
-- rond 15u30, op het heetst van de dag, werd ik allervriendelijkst ontvangen in the Welcome To My Garden tuin van Marie en Yves. Ik kreeg meteen een verfrissend glaasje munt/citroenwater aangereikt en het tuinmeubilair stond klaar om even te verpozen voordat ik mijn tentje opstelde onder een klaargezette parasol. Wat een gastvrijheid!

30 mei: Nadja - Minicamping Dun Ezel

Na 75 km trappen zonder noemenswaardige wind arriveerde ik op Minicamping Dun Ezel in Hoge Mierde, een van mijn vaste stekken waar ik graag verblijf.

Zoals steeds verwelkomde Nadja me met open armen. Toen ze vernam wat dit jaar mijn goede doel was, bood ze spontaan een gratis overnachting aan, zodat ik het kampgeld kan overschrijven naar het Manjushri alfabetblokjes project.

Hartelijk dank, Nadja!

28 mei - Camping De Weijde Blick

Toen ik vertrekkensklaar stond in camping De Weijde Blick kwam buurvrouw Riki op me af gestevend met een briefje in de hand. Een gift voor het alfabetblokjes project waarvoor ik fondsen werf.

Hartelijk dank, Riki!

Steun jij ook met een gift via de donatiepagina https://savetibet.nl/cyclingfortibet/ ?

28 mei - Terrasje in Nijmegen

Na mijn bezoek aan Tenzin Tibet House in Nijmegen ging ik een latte drinken om het vervolg van mijn route te plannen.

Op het terras zat een groep mannen die een vrijgezellenavond in Nijmegen kwamen vieren voor een van de kameraden die binnenkort in het huwelijksbootje stapt.
Bij het lezen van mijn flyertje maakten ze ter plaatse een bedrag over.

Gratis verblijf

Na een rit van bijna 70 km tijdens dewelke ik verschillende regenstormen over me heen kreeg, arriveerde ik rond halfzeven bij Minicamping de Emmerdennen, een erg rustige landelijke camping, vrij centraal gelegen tussen het Emmerdennenbos en het veel grotere Valthertbos, en op slechts 2,5 km van Emmen centrum.

20 mei: pastaatje aangeboden door Ria Rep

Aangekomen op Theeschenkerij en Camping de Brinkhoeve bracht de uitbaatster me naar de beschikbare campingpod.

Wegens de heftige regen waar ik doorgefietst was, zag ik eruit als een verzopen eend.

14 mei, maanstaren in De Cocksdorp, Texel

Zaterdagavond laat keek ik vanuit mijn Helinox zeteltje (0,5 kg) vanuit mijn tentportiekje recht naar een bijna-volle maan in een wolkenloze hemel.

 14 mei: Gratis geholpen bij Verdoes Fietsen in Den Helder

Gisteren tijdens de klimmetjes in de Noord Hollandse en Schoorlse duinen schoten sommige versnellingen een halve trap door. Dat was best lastig, want er waren steile stukjes bij die ik in kleine versnellinkjes moest nemen en wanneer je ketting dan begint te kraken en rammelen moet je van de fiets af en hem verder bergop duwen.

Op 6 mei moest ik in Delft een reportagetje gaan maken over Tibetstraat. Wijnand en Hélène, het Nederlandse koppel met wie ik in 2013 een overstroming meemaakte op Camping Ixeia in de Pyreneeën, woont in de buurt van Delft. 

Film overstroming Camping Ixeia

Zo'n dramatische ervaring schept een band, en na negen jaar was het heel leuk om elkaar nog eens weer te zien en herinneringen op te halen en wat bij te praten.

1 mei: Toen ik het erf op reed van minicamping De Wielewaal in Baarle-Nassau kwam Els net aangewandeld. Ze runt de camping samen met haar dochter Jackelien.

Na een kort praatje over het hoe en waarom van mijn fietstocht voor een taalproject voor Tibetaanse kindjes in ballingschap, bood ze me spontaan een gratis overnachting aan. Wat een warme gastvrijheid! Dat verdient een gezamenlijk fotootje.

Bezoek minicamping De Wielewaal

7 november: Tijdens een fietstocht van Antwerpen naar Cadzand stopte ik bij Het Broodjesatelier in Hulst om een vers broodje te nuttigen. Toen ik bij het afrekenen een flyertje over mijn (voorbije) tocht voor de Brailleliga overhandigde, kwam er terstond een briefje terug.

Hartelijk dank, Broodjesatelier!

Naar 't Broodjesatelier

 

Voor de allereerste keer in mijn leven hoorde ik 's nachts hurlende herten. Het was best indrukwekkend, maar niet bepaald slaapbevorderend.