Rond België 2021: Bernard - Aubel

21 juni: Garage met wasbak en toilet

Maandag 21 juni kampeerde ik in de tuin van 'Welcome to my garden' gastheer Bernard in Aubel. Ik arriveerde laat. Ik was wegens de regen maar rond 13:30 vertrokken in Hotel Brasserie Blanckthys in 's Gravenvoeren en het traject was zo mooi dat ik me niet gehaast heb.

Toen ik rond kwart voor zeven een eindje voor Aubel checkte waar de dichtstbijzijnde supermarkten waren, zag ik dat die hier al om 19 uur sluiten. Dat haalde ik niet meer en mijn proviand was op. Ik moest eerst in Aubel iets te eten vinden voor ik verder ging naar Bernard, die twee kilometer voorbij het dorp woont. Ik verwittigde hem dat ik later zou arriveren.

Dinsdag was er veel gesloten, maar in restaurant Au Vieil Aubel vond ik gelukkig nog een tafeltje vrij.

Rond 20:30 arriveerde ik bij Bernard. Hij woont in een doodlopende straat waar het heel rustig is. In zijn garage is een toilet met wasbak die ik mocht gebruiken. Grote luxe alweer.

Er waaide een goed briesje en ik liet al mijn vochtige spullen eerst nog even drogen voordat ik in mijn tentje kroop.

Om 6 uur 's ochtends begon het getik op mijn tentzeil. Regen, dat werd opnieuw nat inpakken. Het weer ging van kwaad naar erger, en toen alles in mijn tent klaar lag om in de rugzak gepropt te worden, sms’te Bernard dat ik mijn ontbijt binnen mocht komen nuttigen. Die uitnodiging aanvaardde ik met dank.

Bernards echtgenote overleed twee jaar geleden. Hij werkte in de bouw. Hij woont al 30 jaar in een oude hoeve die hij renoveerde. En hij is er nog steeds aan bezig....

Dank Bernard voor je gastvrijheid