Rond België 2020: Boris en Sandrine - Thirimont

12 augustus: bij Boris en Sandrine in Thirimont

Boris en Sandrine renoveerden een oude schuur uit 1877 en toverden die om in een hedendaagse ecowoning. In het bosgedeelte van hun grote tuin was het heerlijk lommerrijk om te kamperen na de tocht door de verzengende korenvelden.

Sandrine en Boris zijn beiden erg bekommerd over het proces van klimaatverandering. Boris is overtuigd dat over 10 jaar de gevolgen zich op meerdere vlakken zullen laten voelen. De coronacrisis zal er niets tegen zijn.... Geen mooi perspectief voor een jong gezin met twee kinderen. Anderzijds vinden ze dat steeds meer mensen de ernst van de bedreiging beginnen in te zien en hun individuele doen en laten aanpassen. Er is nog hoop...

Er was onweer voorspeld voor 's nachts -- dat opnieuw uitbleef -- en Sandrine en Boris benadrukten dat ik dan zeker naar binnen moest komen schuilen.

Vorig jaar maakten zij zelf een nare stormervaring mee: ze maakten met hun twee zonen een meerdaagse ezeltrektocht in de Vercors, en de eerste nacht raasde er een verschrikkelijke storm over hen heen. Hun Decathlon tentjes werden soms tot tegen de grond plat geblazen. Vandaar hun stormempathie met kampeerders....

Het gezin heeft een eenjarige bruine labrador, Kenzo, een speelse en enthousiaste hond zoals jonge labradors altijd zijn.

Bedankt, Boris en Sandrine, voor de vriendelijke ontvangst in jullie tuin.