Rond België 2020: Barbara en Peter - Mariakerke (Oostende)

25 en 26 juli: Zware regenstorm doorstaan dankzij Barbara en Peter.

In Oostende-Mariakerke kwam ik opnieuw bij een fantastisch gastgezin terecht.

Omdat 's nachts zware regen voorspeld was, kwamen zij in de eerste nattigheid nog een extra dekzeil boven mijn tentje bevestigen. Dat doorstond de heftigste buien die volgden, waardoor ik droog de nacht doorkwam.

Barbara en Peter zijn zelf fervente fietsers, stappers en kampeerders. Zij vinden het leuk dat gelijkgestemde mensen in hun tuin verblijven en ervaringen delen.

Hun eerste 'testavond' met tuinkampeerders vond al veel jaren geleden plaats. Op een avond kwam een jonge scout vragen of hij in hun tuin mocht overnachten. Toen ze instemden, kwamen er uit de bosjes en van achter muurtjes nog een vijftal andere jongeren opduiken. In totaal stonden er die nacht zes tenten in hun tuin. Dat was niet echt de bedoeling, maar toch vonden ze het best leutig. Het eerste zaadje voor het 'Welcome to my garden' initiatief is toen gezaaid.

Toen ik maandagochtend (eigenlijk tegen de middag wegens ochtendregen) na een dampend bakje koffie vertrok, zeiden ze dat ze ook voor mijn goed doel iets gestort hadden. Hartelijk dank van mijzelf voor de gastvrijheid, en vanwege Straatverplegers vzw voor de gift!