Rond België 2020: Aline - Onnezies

7 augustus: in extremis in de tuin bij herbaliste Aline

Vrijdag had ik in de late namiddag nog steeds geen gasttuin gevonden. Er waren niet zo veel aanbieders in de regio van Dour op het 'Welcome to my garden' platform.

Onnezies was eigenlijk een beetje uit mijn staprichting, maar ik besliste toch maar te proberen bij Aline. Kort na mijn contactname kreeg ik al bevestiging dat ik welkom was.

Aline heeft achter haar eco-woning een klein gazonnetje waar plaats is voor maximum twee tentjes. De rest van haar tuin is een weide waarop twee paarden van een vriendin grazen. Mooi, rustiek uitzicht en Aline maait bovendien niet graag gazonnetjes. Ze laat de paarden liever die klus klaren. Een van die twee paarden is trouwens een therapiepaardje voor gehandicapten. Een heel nuttige en humane missie.

Kruiden en essentiële oliën zijn Aline's passie. In haar kruidenperkje heeft ze er enkele zeldzame tussen staan waarmee ze me liet kennis maken. Zo was er eentje bij dat helemaal naar curry rook, en een ander dat gewisseld en gedraaid naar oesters smaakte. Erg geschikt voor veganisten die graag een oestersmaakje bij hun bubbels zouden willen. Een marktniche....

Bedankt Aline voor de hartelijke ontvangst in je tuin, ondanks mijn late aanmelding.