Noordkaap 2018: Guido Wehnert - Dibbersen

6 juni: fietshandschoenen cadeau

Op weg van Lauenbrück naar Hamburg zag ik een kampeerzaak en ging naar binnen om te informeren of ze vingerloze fietshandschoenen hadden. Ik was de mijne eerder kwijtgeraakt en mijn bezwete handpalmen op de plastic handvatten van het stuur van mijn fiets begonnen te jeuken. De winkel had ze niet. Guido Wehnert, die naast me stond, had gehoord dat ik op zoek was naar fietshandschoenen en zei dat er een grote fietsenwinkel was in een zijstraat een eindje terug.

Buiten de kampeerzaak raakten we bij mijn fiets aan de praat. Toen Guido hoorde dat ik naar Noordkaap fietste voor een educatief project in West-Afrika, bood hij me spontaan een autorit aan naar de fietsenwinkel en kocht een paar zeer functionele Pearl Izumi-handschoenen met de creditcard van zijn bedrijf Atlas Titan. Pearl Izumi is echt top fietskleding. Bovendien beloofde Guido dat hij een afdruk van de Engelstalige flyer bij AtlasTitan zou ophangen.

Er stond me nog een paar vermoeiende hellingen te wachten voor de laatste 30 km naar Hamburg, maar de handschoenen gaven me echt vleugels.