Naar Noordkaap 2018: ‘Koninginnenrit Honningsvåg - Noordkaap’

Laatste stuk tot de Noordkaap bij 30° Celsius!

Alle foto's in één oogopslag

Dinsdag 30 juli: Indre Nordmannseth - Honningsvåg (76 km)

Prachtige rit langs de fjord en groene heuvels met lage toendra begroeiing. Heel weidse vergezichten, de woningen lijken wel speelgoedhuisjes. Het kan hier waaien tot meer dan 70 meter/seconde, maar dat was vandaag gelukkig niet het geval. We genoten van een zacht briesje en het was een uitzonderlijk heldere dag, want dikwijls is het hier eerder mistig. De rendieren waren ook talrijk van de partij.

De nogal gevaarlijke tunnel van 7km naar het Noordkaap eiland Magerøya heb ik niet gefietst, maar meegereden met de camper van Els van Vlimmeren. Op Magerøya zelf volgde ook nog een tunnel van 4,5 km waarin duidelijk een tekort aan verse lucht was. Ik kreeg er keelpijn en was blij dat ik erdoor was.

Ik fietste ook langs de locatie waar de film 'Yearning for Today' van Knut Erik Jensen werd gedraaid.

Honningsvåg is een gezellig havenstadje, maar alles was al gesloten toen we er aankwamen. We bezoeken het wanneer we terugkeren van de Noordkaap.

#cyclingtonorthcape #reachoutforbubaque #womencycling #ontheroad #lovelypeople #Bubaquestudentproject #fundraising

 

Woensdag 1 augustus : Honningsvåg - Noordkaap (32 km)

Na 60 fietsdagen, 3.534,6 km en 34.324 hoogtemeters bereikte ik  - Noordkaapde eindbestemming van deze tocht voor het studentenproject in Bubaque. Hartelijk dank aan de vele sponsors, zij staken me een hart onder de riem tijdens de moeilijkere momenten die er natuurlijk ook geweest zijn. De teller staat nu op 3500€.

Wie nog een bijdrage wil leveren: alle nodige info op www.60-65.net.

Later vandaag volgt nog de 'officiėle' foto aan het monument, en als de zon mee wil probeer ik vannacht nog een tweede time lapse video te schieten van de middernachtzon, want de eerste poging in Andenes is niet goed gelukt.

En daarna volgen de dagelijkse verslagjes over de terugtocht....

#cyclingtonorthcape #reachoutforbubaque #womencycling #ontheroad #lovelypeople #Bubaquestudentproject #fundraising

 

Alle foto's in één oogopslag