Antonio en zijn dochter Paula hielpen me bij het vinden van onderdak

11 April: Op weg van Castelo de Vide naar Salorina kwam ik na ongeveer 10 kilometer bij een splitsing: ik kon ofwel via kleine maar mooie landweggetjes verder fietsen (de optie van Komoot GPS), ofwel via de N246-1 rechtstreeks naar Spanje gaan (de 'gemakkelijke weg').
Ik stopte bij een kleine natuurlijke bron om de kaart te bestuderen, toen Antonio Marqués en zijn dochter Paula op de fiets kwamen aangereden. Ik verwachtte dat ze meer zouden weten over de lokale wegen en vroeg of de kleine weggetjes haalbaar zouden zijn met een zwaar bepakte fiets. Antonio dacht dat ze niet te steil zouden zijn -- wat achteraf gezien niet het geval was, Antonio had mijn beenspieren wat overschat. Ik vertrok zo snel mogelijk weer naar de N246-1.

Image
Antonio en Paula met fiets

Ze vroegen waar ik heen ging. Toen ik hen vertelde dat ik graag zou stoppen in Salorino, een dorp halverwege Castelo en Caceres, maar dat ik daar online geen accommodatie had gevonden, belde Antonio zijn vriend Paulo Cristóvão, die in Salorino woont. Paulo zei dat hij een plek wist en Antonio gaf me zijn nummer zodat ik hem kon bellen wanneer ik in Salorino aankwam. Dat deed ik, en toen ik met Paulo belde, zei hij dat ik op de boerderij kon overnachten waar hij werkt!
Dankzij Antonio vond ik een bed in de buurt van Salorino en ontmoette ik twee geweldige mensen, twee honden en een kat!


Antonio kent de regio Alentejo heel goed omdat hij een bedrijf voor buitenactiviteiten runt. Je vindt hem op Facebook onder 'Old School Alentejo Tours' of via zijn website www.oldschoolalentejotours.com.


Bedankt voor je hulp, Antonio.


#lovelypeople #kindpeople #fietsers
#cyclingforTibet #reachoutfortibet #cyclinginportugal


Ik fiets om Tibetanen in ballingschap te helpen hun cultuur en religie te behouden, die China in Tibet zelf aan het vernietigen is. Ik zamel geld in voor het Tashi Lhunpo klooster India in Bylakuppe. Giften zijn welkom op de donatiepagina van https://www.reachoutforacause.org/ik-help, of via een rechtstreekse overschrijving op IBAN BE63 8918 7405 7108 van Reach Out NGO met 'Tibet' als communicatie.