4 augustus: rustdag met onverwacht geschenk (Isle of Lewis, Hebriden)

4 augustus - De eilanden Lewis en Harris zijn Calvinistisch en ze zouden het laatste bastion in Groot-Brittaniė zijn dat nog de wekelijkse Sabbath in stand houdt. Alles, ook de toeristische bezienswaardigheden, zijn op zondag gesloten. Op de camping hangt zelfs een verzoek om 's zondags geen was op te hangen. Een dagje dus om de beentjes wat rust te gunnen en Engelse vertalingen van mijn blogteksten bij te werken.

In de kampkeuken vanmorgen had ik een kort gesprek over mijn fietstocht, de strikte sabbath en het feit dat dan echt alles gesloten is met een Engelse dame die vertrekkensklaar stond. Ze wilde me gerust wat brood en eten geven als ik niet zou toekomen. Sinds Tarbert eergisteren was ik immers geen enkele kruidenier meer tegen gekomen op mijn route. Ik antwoordde haar dat ik nog wel verder kon tot morgen.

Toen ik terug bij mijn tent kwam, stond in het portiek een geschenktasje met wat lekkernijen en de tekst 'Wish you a good continuation of your trip'. Is dat niet geweldig? Ik ken zelfs haar naam niet eens... 
Thanks a lot, lovely lady!