Rond UK+Ierland 2019: Beltany Stone Circle

14 juli - Volgens Eddie van Finn Farm Hostel blijkt uit koolstofdatering dat de stenen van de Beltany cirkel geen plaatselijke stenen zijn, maar dat ze aangesleept werden van een heel eind verder. Een verklaring voor deze (nodeloze?) titanenarbeid is er niet.
De cirkel Beltany Stone Circle bestaat momenteel nog uit 64 stenen, maar waarschijnlijk waren het er oorspronkelijk 80. De steencirkel dateert uit het Bronzen Tijdperk (1400-800 BC).

Binnen de Stone Circle werden door druïden mensenoffers volbracht van jongeren die zich hiervoor vrijwillig aanboden, met als opzet de goden gunstig te stemmen en een goede oogst af te smeken voor heel hun gemeenschap. Men wandelde 3x in tegen-wijzerzin rond de steencirkel, dan gebeurde het slachtritueel binnen de cirkel, en de ingewanden en resten werden daarna buiten de cirkel achtergelaten.
Eddie zag in de psychologie van die vrijwillige slachtoffers een parallel met de psychologie van jonge Islamitische zelfmoordterroristen nu. Later werden de mensoffers vervangen door dieroffers.

Alle foto's in een oogopslag