Fietstocht 2023: Verblijf bij Margareta en Etienne

15-16-17 maart: verblijf in Casa Allegre bij Margareta en Etienne
Woensdagavond rond 18u kwam ik aan bij Casa Allegre in Sant Barbara de Nexe. Margareta verwelkomde me met open armen bij de ingang en wees me de weg naar de garage om mijn fiets te stallen.
Ik was vermoeider dan normaal omdat ik sinds zondagavond verkouden ben, met een hele erge droge hoest en onrustige nachten tot gevolg. Ik denk dat de diarree van afgelopen vrijdag mijn weerstand tegen infecties heeft verminderd.

Wat was ik blij dat ik nu kon bekomen in een knusse slaapkamer met een toilet vlakbij, in plaats van in een tentje op een camping!
Margareta en Etienne hadden vrienden uit Nederland op bezoek: Yvonne en Aad, een stel dat ze kennen uit de pleziervaart. Het was leuk en interessant om te luisteren naar hun vaaravonturen op kanalen en rivieren door heel Europa.

Ik kon zo lang in Casa Allegre blijven als ik wilde. Ik dacht dat ik me na twee nachten beter zou voelen, maar dit was wishful thinking. Omdat mijn hoestbuien nog te hevig waren bleef ik nog een derde nacht.

Donderdagmiddag ging ik naar Manuela, de masseuse van het dorp, die me een zeer ontspannende lichaamsmassage gaf, inclusief voetreflexologie. Ze voelde aan mijn voetzolen dat ik de week ervoor buikpijn had gehad!

Image
wand

Vrijdagmiddag zijn we gaan wandelen en hebben we een aantal bouwprojecten bezocht die Etienne in het dorp aan het ontwikkelen is. 's Avonds zijn we uit eten gegaan naar een Grieks restaurant in Almancil. Zowel Yvonne als Aad en ik vertrekken zaterdag.
Ik was ook erg blij met de snelle internetverbinding in Casa Allegra. Ik heb veel werk verzet.

Heel erg bedankt, Etienne en Margareta, voor je vriendelijkheid en gastvrijheid!

Foto's Portugal