Bardenas Reales de Navarra.

27 maart -- Mijn plan was om maandag voor enkele dagen naar de Bardenas Reales badlands in Navarra te gaan en de drie verschillende zones die het gebied rijk is per fiets te verkennen. Met de wagen mag je enkel in La Blanca Baja (de lage witte Bardena), die maar ong. één tiende van de totale oppervlakte (41.845 ha) beslaat.

Image
bardenas

Wegens de voorspelde regen blies ik dit plan af en deed ik vandaag woensdag enkel het gemakzuchtige rondritje met de auto. Voor de overige zones zal ik nog eens moeten terugkeren...

Ik reed door een landschap met indrukwekkende rotsformaties dat zich ong. 20 miljoen jaar geleden vormde doordat rivieren uit drie flankerende bergketens (Pyreneeën, Iberische Cordillera en Cordillera Costero-Catalana) een dikke laag sediment afzetten in de lager gelegen 'kom'. Daarna sculpteerde erosie door regen en wind het huidige grillige landschap.

Indrukwekkend, hoewel er meer stukken landbouwgrond tussen lagen dan ik verwacht had in een halfwoestijn.

Dit was mijn laatste activiteit in Spanje. Daarna zette ik koers huiswaarts. Door de regen….

Alle foto's in één oogopslag