#ReachOutforBrailleliga: opbrengst campagne, oproep 20 km Brussel

In 24 dagen reed Eva 1.200 kilometers met haar kringwinkelfiets rond België. Die fundraising campagne ten gunste van slechtziende of blinde gedupeerden van de watersnood in Wallonië bracht in totaal ruim 4.000 euro op voor de Brailleliga. Sommige donateurs meldden ons dat ze een permanente opdracht voor de Brailleliga initieerden. DANK aan alle donateurs!

Image
Dankkaart voor donateurs Brailleliga
Route met tussenstops (blauw) en overnachtingsplaatsen (wit)

In onze Nieuwjaarsnieuwsbrief meldden we dat de Brailleliga de ingezamelde fondsen niet zal aanwenden om een nieuwe brailleleesregel te schenken aan een gedupeerde. De verzekering komt namelijk tussen voor brailleleesregels die in de watersnood verloren gingen.

We lanceerden toen een bevraging met vier opties die Brailleliga Directeur Noëlla Jardin in een interview met Reach Out had toegelicht. Eén daarvan was ‘noodzakelijke aanpassingen aanbrengen in de nieuwe woningen van gedupeerden’. Die optie genoot de voorkeur van ruim 66 procent van de respondenten.

Herbekijk interview met Noëlla Jardin

De samenwerking met de Brailleliga loopt nu ten einde. Bij wijze van afscheid maakten we nog een video met een oproep om aan te sluiten bij het Brailleliga team van de 20 km door Brussel (lopen of wandelen) en je hiervoor te laten sponsoren. Zoals je in de video kunt zien, gaat de opbrengst van je afgelegde kilometers naar een mooi en inclusief sportkamp voor blinde of slechtziende jongeren.

Daarvoor trek je toch graag je wandel- of loopschoenen aan op 29 mei, niet? Bovendien: ambiance verzekerd! Kijk maar even hoe het eraan toeging tijdens de editie 2021?

Video Brailleliga lopersteam en jongerensportkampen