Fietsen

15-16-17 maart: verblijf in Casa Allegre van Margareta en Etienne
Woensdagavond rond 18u kwam ik aan bij Casa Allegre in Sant Barbara de Nexe. Margareta verwelkomde me met open armen bij de ingang en wees me de weg naar de garage om mijn fiets te stallen.
Ik was vermoeider dan normaal omdat ik sinds zondagavond verkouden ben, met een hele erge droge hoest, met onrustige nachten tot gevolg. Ik denk dat de diarree van afgelopen vrijdag mijn weerstand tegen infecties heeft verminderd.

Na mijn winterverblijf in O Sel Ling was mijn eerste stop Granada. Een vrij grote en erg toeristische stad, dus dat werd even wennen na de rust en stilte van het Alpujarra gebergte. Ik gunde mezelf drie dagen de tijd om de stad rustig te kunnen bezoeken.

Deze blogpost beschrijft mijn laatste etappe in Spanje, de grensovergang naar Portugal in een veerboot op de Guadiana rivier en mijn fietsbelevenissen in de Algarve, de meest zuidelijke provincie in Portugal.

2 maart: Villa Ducal in Osuna
Donderdagavond belandde ik nietsvermoedend in Osuna omdat ik daar een goedkope hostal had gevonden.
Wat een verrassing! Osuna is een prachtig bewaard historisch stadje met veel barokke pareltjes, pittoreske straatjes met nagelwitte huizen, gezellige pleintjes en — heel aangenaam — (nog) niet platgelopen door toeristen. Eigenlijk was ik beter eerst hier beland om na de rust van O Sel Ling weer aan de drukte te wennen, in plaats van meteen in het drukke Granada.

23 feb: O Sel Ling - Granada (69,5 km - 840 D+)
Rond 11 uur verliet ik O Sel Ling, nadat ik van iedereen afscheid had genomen. Ik was verdrietig om te vertrekken en zal de sfeer, mijn 'tweede familie', de katten en honden, de indrukwekkende land- en luchtlandschappen en de diepe stilte 's nachts missen.

1 januari: Salobreña
Het is nooit te laat voor een eerste keer!
Op zaterdag 24 december was het de eerste keer dat ik in T-shirt op een zonnig terras van een kerstlunch kon genieten.

Een winter in O Sel Ling: veel minder comfort dan thuis, maar de stilte en de prachtige landschappen, zonsop- en zonsondergangen compenseren dit ruimschoots. Klik in de blogpost maar eens door naar het O Sel Ling Flickr album, daar zie je alle foto's die ik tot de dag van vandaag toegevoegd heb.

Donderdag 24 nov: klim naar Boeddhistisch retraite en meditatiecenrum O Sel Ling (18,4 km - 1.130 m D+)

Na drie dagen verplichte stormwind-rust in Camping Órgiva, was het vanmorgen eindelijk windstil bij open hemel. Ik kon naar boven vertrekken, naar mijn winterstopplaats: het O Sel Ling meditatiecentrum. Dat betekent de 'plaats van het heldere licht' in het Tibetaans.

Dinsdag 22 nov: wandeling naar en bezoek aan Órgiva

Na vijf jaar zakte ik door mijn Helinox stoeltje. Wat een ramp, want het beste moment van de dag na een fietstocht is wanneer ik 's avonds neerzijg in mijn stoeltje.

Donderdag 17 nov: Almería - Adra (60,1 km - 480 D+)

Een gruwelfietsdag! Vijf en een half uur rijden over slechts 60 km, dat is aan 10,9 km/uur. Een doorsnee loper gaat sneller. Tegenwind van 50-60 km/u en een verschrikkelijk lelijke omgeving, althans vanaf Aguadulce. Tot daar liep de rijbaan tussen een rotswand en de zee en was de wind nog matig.