Januari 2022: Kampina en Oisterwijks bos- en vennengebied

Dinsdag 18 januari liep ik een rondje rond de Kampina. Ik startte onder een grijze hemel, maar toen ik na een uur al op terugweg was, brak de zon plotseling uitbundig door en kleurde de hemel staalblauw. Dit voelde zo fijn aan na al de grijsheid van de voorbije dagen dat ik nog enkele kilometers om liep. Tijdens dit extra-ommetje liep het pad vlak naast een heideven. Het was ook windstil. In combinatie met de blauwe hemel leverde dat een glashelder spiegelbeeld op.

Volg mijn pad op het Relive trajectfilmpje. De foto's verschijnen op de plek waar ze getrokken werden.

Woensdag was opnieuw een druilige dag. De horeca in Nederland is nog dicht, daarom wandelde ik te voet naar Oisterwijk (11 km heen/terug) om proviand op te slaan.

Donderdag had ik meer geluk. Het bleef droog en af en toe kwam de zon erdoor. Opnieuw erg genoten van een zo groot mogelijke tocht helemaal rond de Kampina heide en enkele aangrenzende natuurgebieden.

Geniet mee van dit mooie traject op Relive:

Vrijdag sloot ik mijn kortverblijf in natuurhuis Morgenrood af met een ochtendwandeling door het bos-en vennengebied, dat meteen aan de overzijde van de weg (Scheibaan) begint. Het had 's nachts stevig gevroren, op sommige vennen lag een dun laagje ijs.