14 mei: spectaculaire maanfoto's van Nicole Schuren op Texel

14 mei, maanstaren in De Cocksdorp, Texel

Zaterdagavond laat keek ik vanuit mijn Helinox zeteltje (0,5 kg) vanuit mijn tentportiekje recht naar een bijna-volle maan in een wolkenloze hemel.

Image
Moon gazing

Ik staar graag naar dit mysterieuze hemellichaam. De maan trekt zózeer je aandacht dat hij je in het 'nu-moment' trekt. Hij fascineert ook veel mensen. 'Moon gazing' creëert een gevoel van verbondenheid omdat je beseft dat velen in onze hemisfeer op dit eigenste moment ook naar de maan aan het kijken zijn. 

Een zo iemand is de Duitse Nicole Schuren, die in een caravan over mij logeerde. Maar zij bleek geen doordeweekse 'moon gazer'. 

Een eindje verderop had een grote witte telescoop opgesteld naast een houten picknicktafel waarop allerlei electronisch materiaal uitgestald lag, al mijn aandacht getrokken.

Image
Nicole with her telescopic camera
Nicole met haar telescopische camera

Toen de schemering intrad ging Nicole aan de slag met al die ingewikkelde apparatuur. Ik maakte een praatje met haar en zij bleek een fervente maanfotografe te zijn. Louter als hobby, ze doet verder niets met de foto's.

Ze liet me er enkele zien en ik stond versteld hoeveel details van het maanoppervlak er te zien waren op die beelden.

Image
picture of Moon surface
Detail van Maanoppervlak

De volgende ochtend, vlak voordat ik vertrok, schraapte ik al mijn moed bij elkaar, haalde mijn minst schabouwelijke Duits boven en vroeg Nicole of ze me enkele foto's wilde bezorgen voor mijn reisblog. Een vraag waarop ze, tot mijn grote opluchting, met veel plezier inging.

Wanneer ik in de toekomst nog naar de maan staar, zal Nicole met haar witte telescoop zeker in mijn gedachten opduiken.

Closeup picture of moon surface
Closeup of Moon surface.jpg

#moongazing #moonmagic #moonpictures #cyclingfortibet #cyclingforacause #fijneontmoetingen